Een eigen krant: hoe tof?!

In periode twee, tijdens de redactiedagen hebben mijn klas en ik gewerkt aan een krant. Eerst om een paar keer te oefenen en daarna werd het menens. Heel spannend, want je wist niet of je het ging redden met elkaar en of alles wel gevuld zou worden. In deze evaluatie vertel ik wat mijn taak was en wat ik daar nou precies van vond.

De eerste twee /drie redactie dagen was het puur om te oefenen. Hoe gaan we een krant in elkaar zetten? Wat heb je daar voor nodig? enz. Tijdens het oefenen van het maken van een krant, zat ik samen met Youri in de beeldredactie. Wij moesten bijpassende foto’s uitzoeken bij elk artikel. Ook moest de foto van een bepaalde grootte zijn. Dat was best moeilijk, omdat de krant in één dag af moest zijn. De krant heette: ‘de Redacteur’.

Ook heb ik in de sportredactie gezeten, (een hele andere taak met andere verplichtingen) samen met Stan en Floor. Dat vond ik leuk. Omdat we van verschillende soorten artikelen schrijft over sport. Op het laatste moment kregen we nog nieuws binnen dat de Duitse autocoureur Nico Rosberg ging stoppen met racen. Dat artikel moest nog snel door ons geschreven worden en in de krant worden verwerkt. Dit was voor mij best leerzaam, omdat je met stress moet leren omgaan en je leert stukken schrijven en aanpassen.

Na het oefenen van de krant, genaamd ‘de Redacteur’ begonnen we aan een nieuwe krant. Die krant heette ‘Stadiontijd’ en die krant kwam ook echt uit. Hij werd uitgeprint en langs bedrijven gebracht rondom het stadion. Zelf heb ik mensen geïnterviewd die hier op school werkten. Ook een paar leerlingen en daar ook foto’s van gemaakt. Toen de krant uiteindelijk was gevallen; mochten Jesse, Shirley en ik hem brengen naar de bedrijven: Leerentveld, Real Fitness Zwolle en Jack’s Casino. Bij Jack kregen we zelfs een kopje koffie en hebben we over Stadiontijd gebabbeld.

Nu zijn we nog bezig met een krant voor Buro Ruis. Ik wou graag eindredacteur zijn, om te kijken hoe dat was. Soms heb ik er nog wat moeite mee, maar ik heb gewoon even de tijd nodig om te wennen aan een andere taak. Ik weet zeker dat het goed komt! En verheug me op periode drie, want dan gaan we bezig met de radio!

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *