De invloed van media op mij


In de wereld van nu is bijna iedereen wel bezig met (social) media. Het beïnvloedt veel mensen. Maar wat voor invloed heeft media op mij als persoon?

De media beïnvloed mij best erg. Ik gebruik de apps: Twitter, Facebook, Instagram, WhatsApp, YouTube en Snapchat. Ook tijdens mijn opleiding, mediaredactiemedewerker, ben ik daar druk mee bezig. Het speelt dus eigenlijk wel dagelijks een grote rol in mijn leven.

Beïnvloeden

Ik laat me best snel beïnvloeden door (social) media, vooral bij het online shoppen bijvoorbeeld. Maar op Facebook komen er soms ook theorieën voor in de timeline. Door sommige theorieën laat ik me best snel beïnvloeden (ligt aan het onderwerp). Maar ik geloof natuurlijk niet alles van wat er op Facebook staat (1 bron is geen bron). Ik laat mijn mening niet door andere mensen beïnvloeden. Ik krijg er wel een breder beeld van.

Social media

Ik gebruik social media vooral omdat ik nieuwsgierig ben. Ik ben altijd wel benieuwd naar wat er speelt; niet zo zeer met het nieuws, maar eerder met wat er gebeurt met mijn vrienden, volgers en familie. Wat doet zo’n persoon op een dag? Ik heb veel familie in het buitenland wonen: Zwitserland, Curacao, Valencia, Indonesië. Dan vind ik het al helemaal interessant.

Bij mij thuis is iedereen bezig met social media. Dat vind ik best irritant. Soms kan ik gewoon geen contact maken met mijn ouders en/of mijn broertje. Als ik tegen ze praat, krijg ik vaak geen antwoord terug. Vaak heb ik dan het gevoel alsof ik tegen een muur praat, bij wijze van. Dan wou ik dat social media niet bestond.

Nog meer invloed

Sommige media hebben geen invloed op mij. Ik kijk weinig tot geen televisie. Dat interesseert mij juist niet. Ik kijk alleen naar het journaal, want ik ben altijd wel benieuwd naar wat er speelt in de wereld.

Ook doe ik veel aan online shoppen. Dat heeft echt een grote invloed op mij. Mijn vader zegt zelfs dat ik koopziek ben. Alle aanbiedingen die binnen komen via de mail, moet ik gewoon even checken. Als ik dan iets leuks of goedkoops vind, dan koop ik het. Ik krijg ook veel mailtjes binnen van verschillende winkelketens. Ze proberen dan echt reclame te maken en je aan te smeren om iets te gaan kopen. Ik ben er zeker gevoelig voor. Ik volg bijvoorbeeld op Instagram veel vrouwen die van mode houden, dan kijk ik naar wat zij dragen en dan wil ik dat ook aanschaffen. Producten die in de sale zijn koop ik ook sneller.

(Social) Media speelt zeker een grote rol in mijn leven.

 

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *