Ethisch niet verantwoord artikel Samantha de Jong

Tijdens de les communicatie kregen we de opdracht om een ethisch artikel op te zoeken. Tinka en ik kozen een artikel uit dat over Samantha de Jong (ook wel bekend als Barbie) ging. 

Samantha de Jong kwam de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. De titel op de website van Telivizier luidt als volgt: “Meer details zelfmoordpoging Samantha de Jong bekend.” Op de website van Televizier staat in details geschreven wat ze heeft gedaan om de zelfmoordpoging uit te voeren. Er staat ook in dat ze 37 pillen had geslikt, dat was dan ook meteen de kop. Als ik me dan in Samantha moet verplaatsen, zou ik dit verschrikkelijk vinden. Voor haarzelf, maar ook voor haar kinderen.


Harten vertelde de Story-verslaggever ook dat Samantha de volgende ochtend bebloed en versuft werd gevonden door haar 5-jarige dochter Angelina die vervolgens om hulp riep. De 'vriend' van Samantha onthult tussen neus en lippen ook nog dat dit al de derde zelfmoordpoging was van Barbie.

Ik vind niet dat je alles perse in details hoeft te plaatsen. Ook niet dat haar dochtertje haar vond, want dat is in dit artikel totaal niet van belang. En dan doet haar ‘vriend’ er nog een schepje boven op; dat dit al de derde zelfmoordpoging was.

Als ik dan kijk naar de reacties op Facebook, zijn er vooral veel boze reacties. Mensen zeggen vooral dat de media Samantha met rust moeten laten. En daar ben ik het ook helemaal mee eens. Je kunt ook te ver gaan.

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *