Content marketing Bol.com

Veel bedrijven maken gebruik van content marketing, maar wat is dat nou eigenlijk? Content marketing is een vorm van marketing waarbij het bieden van relevante informatie voor de doelgroep centraal staat. Bij deze opdracht gebruik ik Bol.com als voorbeeld. 

Veel mensen bestellen dagelijks wel iets via Bol.com. De website groeit. Ze hebben een eigen webblog: daar plaatsen ze de handigste tips en tricks op, leuke winacties en hun ideeën met je delen. Bol.com heeft ook een ‘boekenmarktplaats’, zodat je je oude (studie)boeken kunt verkopen. Ook maken gebruik van social media platforms. Door middel van verschillende berichten te plaatsen, trekken ze verschillende doelgroepen aan.

Verschillende acties

Maar Bol.com doet niet alleen aan het plaatsen van berichten. Ze willen de klanten (en verschillende doelgroepen) juist dichter naar ze toe trekken. Zo kwamen ze rond de kerst met een “Bol.com kersthuis”. Je kon dan via een bepaalde link naar het “kersthuis” kijken. Daar stonden artikelen in van de website zelf, waardoor je met 1 klik cadeau’s kon bestellen voor in je eigen huis.

Ook kwam de online webwinkel rond Valentijnsdag met een leuke actie: jezelf cadeau geven. Hoe? Door je zelf in de doos te pakken. Het mooiste cadeau dat je met Valentijn kan geven, ben je natuurlijk zelf.

 

Social Media

Bol.com maakt veel gebruik van social media om de aandacht te krijgen van verschillende doelgroepen. Ook reageren ze vaak op berichten van de mensen en het is vaak op een humoristische wijze:

Maar naast het reageren op de berichten, plaatst de online webwinkel ook veel berichten om de aandacht van de de klanten en/of doelgroep te trekken.

Twitter:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook:

Het incident met Dotan

Je kunt dus wel zeggen dat Bol.com veel gebruikt maakt van content marketing. Ze proberen de juiste doelgroep aan te trekken en te binden op vaak een humoristische manier.

You may also like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *